Chlebíček s kokosovo-malinovým krémem
(chlebíčková forma)
Chlebíček
- 180 ml mandlového mléka + 1 lžička jablečného octa
- 180 g kokosového/třtinového cukru
- 100 g olivového oleje
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- kůra + šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citrónu
Kokosovo-malinový krém
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce kokosového/třtinového cukru
- prášek z lyofilizovaných malin
Na dokončení
- čerstvé maliny
- ruby čokoláda
Plechovku kokosového mléka dáme přes noc do lednice, aby se oddělila tučná vrstva. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Mandlové mléko smícháme s jablečným octem a odložíme stranou.
Cukr vyšleháme s olivovým olejem. Přilijeme mandlové mléko a zašleháme. Přisypeme špaldovou mouku, prášek do pečiva, sodu, špetku soli, citrónovou kůru i šťávu a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto přendáme do chlebíčkové formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 45 minut.
Mezitím si připravíme krém. Z plechovky kokosového mléka oddělíme tučnou vrstvu a pouze tu použijeme. Vyšleháme ji do podoby šlehačky pomocí ručního šlehače. Obarvíme práškem z lyofilizovaných malin a dle chuti dosladíme.
Můžeme jen tak pomazat chlebíček. Případně, kdo si chce trošku vyhrát, může použít cukrářský pytlík. Na závěr můžeme ještě posypat hoblinkami ruby čokolády či ozdobit čerstvými malinami, práškem z lyofilizovaných malin atd.
Óóó mňa, hneď sa mi sliny zbierajú.
OdpovědětVymazatBudem rada ak sa zastavíš aj u mňa na blogu: http://lifeforjul.blogspot.com/
děkuji, stál za to :-)
Vymazat