Zdravím vás všechny v novém roce a přeji jen to nej. Jako každý rok jsem i letos po Vánocích potřebovala menší/větší pauzu od tvorby a cca měsíc nesáhla na zrcadlovku. A upřímně jsem si to moc užila, ale teď už se opět těším a jsem plná nápadů.
Recept na slanou granolu najdete na blogu už pěkně dávno, podle mě je i trošku zapomenutý, pro připomenutí zde. Já jsem na něj upřímně zapomněla. Až nedávno na IG jsem viděla nějaký post, který mi ji připomněl, jak bývala skvělá... na saláty, polévky, klidně i na pečivo... vlastně všude. Je to něco, co vám ten pokrm prostě ozvláštní a přidá křupavý element.
Slaná granola
- 250 g ovesných vloček či směs různých
- 50 g lískových ořechů
- 50 g mandlí
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g sezamových semínek
- 50 g lněných semínek
- 25 ml tamari omáčky či sójové
- 1 lžička javorového sirupu
- 30 ml olivového oleje
- sůl, pepř
- rozmarýn, tymián
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme vločky s nasekanými ořechy, semínky. V hrníčku prošleháme tamari omáčku s javorovým sirupem, olivovým olejem, solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem.
Tekutou směs přilijeme k sypké a důkladně promícháme, ideálně rukama.
Granolu rozprostřeme po plechu a dáme péct cca na 30 minut. Pravidelně kontrolujeme, aby se nepřipekla, je to hned.
Po vytažení z trouby necháme zcela vychladnout, a až poté přesypeme do skladovací nádoby.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)