Dýňová ovesná kaše

 

Venku nám přituhuje, což se samozřejmě promítá i na naší snídani doma :-) Čím dál častěji sahám po rendlíku a vařím nějakou kaši. A když mi nedávno zbyla troška dýňového pyré, by to hned jasné, musí do kaše a taky na blog. Sice jsem s kručícím břichem blbla chvíli s foťákem, ale vyplatilo se a doufám, že vám kaše zachutná jako nám. 


Opět, komu se nechce míchat s domácím dýňovým kořením, postačí mu skořice, může přidat i mletý zázvor nebo třeba kardamom? Dýňové pyré připravíte velmi jednoduše. uvařte či upečte dýni doměkka a rozmixujte pomocí tyčového mixéru.





Dýňová ovesná kaše


(2 porce)


Kaše

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • cca 100 g ovesných vloček
  • 3 hrnky rostlinného mléka
  • 1 lžíce dýňového koření
  • 1/2 hrnku dýňového pyré
  • 1 lžička javorového sirupu

Na dokončení
  • oříškové máslo
  • javorový sirup
  • domácí granola
  • banán
  • mandle, dýňová semínka aj.




Na lžíci kokosového oleje krátce restujeme ovesné vločky, stačí cca 5 minut. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, dochutíme dýňovým kořením, dýňovým pyré, javorovým sirupem a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a budeme vařit cca 10 minut. 

Kaši rozdělíme do misek, doplníme oříškovým máslem, javorovým sirupem, oříšky či co máte rádi a podáváme :-)


2 komentářů:

  1. Miluju dyne, miluju kaše a ty mlhy si vyloženě říkají o teplou voňavou snídani...
    Děkuji za recept,Lucinko.
    A víš co? Už vybírám, co komu vytvořím. Jedlé dárky ručně vyrobené, co může být víc. Děkuji za tvé psaní.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem jim přišla na chuť, hlavně když se ochladí :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)