Zázvorové tenké sušenky

 

 

Tyhle sušenky jsou asi poslední recept před vánoční sérií. I když letos to bude asi trošku skromnější oproti loňsku, ale věřím, že mi odpustíte :-) Každopádně si myslím, že i tyhle sušenky by mohly být považovány za vánoční, protože jsou plné zázvoru a skořice. Je to úplně jiný typ sušenek, které jsem doposud pekla. Klidně si dokážu představit udělat je v menší variantě a slepovat. Po upečení jsou sušenky velmi křehké, takže jim dejte čas, jinak by vás mohly potrápit a polámat se.




Zázvorové tenké sušenky


(cca 9 ks)


  • 50 g Bio Alsanu
  • 50 g kokosového/třtinového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vody
  • 1 lžíce melasy
  • 75 g hladké špaldové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky dýňového koření



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.


Alsan utřeme s cukrem v hladký krém. Kukuřičný škrob prošleháme s vodou a melasou. Přilijeme ke směsi a zapracujeme. Přidáme mouku, prášek do pečiva, sodu, špetku soli, skořici, zázvor a dýňové koření. Zpracujeme v kompaktní hmotu.


Těsto přikryjeme potravinovou fólií či jinak zajistíme, aby neosychalo. Dáme odpočívat do lednice alespoň na půl hodiny. Poté pomocí rukou či lžičky tvarujeme kopečky , které klademe na plech ve větších rozestupech. Pomocí rukou "rozplácneme" a pečeme v předehřáté troubě zhruba 8 - 10 minut.


Po upečení necháme vychladnout na mřížce.  



2 komentářů:

  1. Lucinko,vypadají nádherně. Roztečou se nebo jsi mě tak důkladně rozplácla?
    Krásné podzimní dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)