Zmrzlinový speciál



Tak mě napadlo, že by nemuselo být špatné, občas sepsat takový souhrnný článek věnující se určitému pokrmu, surovině atd. Prostě si připomenout, jaké recepty tu na blogu můžete potkat, protože je jich tu už fakt moc a ne furt hrnout nové a nové... 

Abych se přiznala, na spoustu z nich jsem už zapomněla, protože zkouším pořád nové a nové. A jen k pár z nich se pravidelně vracím.  

No a protože je léto, nenapadlo mě nic jiného, než začít zmrzlinami a nanuky. Když jsem si vyjela seznam všech receptů na zmrzky tady na blogu, až jsem se zděsila, kolik jich tu je...  takže se nebudu dlouze vykecávat a jdeme rovnou na to. Stačí kliknout na název zmrzliny a dostanete se na recept.



Hmm karamel já můžu, obzvláště ten slaný... nebudu Vám lhát, takhle zmrzka nepatří k těm nejjednodušším. Nejprve si "musíte" vyrobit karamel z kokosového mléka, ale ta chuť Vám ten čas určitě vynahradí :-)

U těchto nanuků jsem se držela hesla, že zamrazit se dá v podstatě vše. Tak proč ne třeba heřmánkový čaj okořeněný zázvorem?



Jahodovo-rybízové nanuky v jogurtu
Kombinace kyselkavého ovoce a jogurtu je parádní, obzvláště do horkých dnů. Troufám si tvrdit, že vypadají i celkem hezky, obzvláště pokud jogurt posypete lyofilizovaným ovocem. 



Tak tahle zmrzka je už trošku dekadentní... asi to nebude šálek každého, ale kdo se nebojí experimentovat, směle do ní :-) mě si získala, jak úžasně křupe díky granole uvnitř.


Jak jsem psala výše, zamrazit se dá vše, tak proč ne čerstvá šťáva. Pokud máte odšťavňovač, zvolte svou oblíbenou ovoce/zelenina kombinaci a jednou šťávu rovnou nevypijte a zkuste ji nalít do formiček na nanuky.


Tyhle nanuky budou pro ty, co moc neholdují ovocným dřením (já, já....). Ideální bude použít silken tofu místo klasického bílého, aby byla konzistence jemnější a krémovější.


Zmrzlinu z kokosového mléka mám asi nejradši. Líbí se mi, jak je krásně smetanová a nejlepší zkombinovaná s nějakým ovocem a čokoládou.


 Ovocné nanuky s kokosovou vodou
Kdo nemá rád kokosovou vodu? Tak tomu asi nebudou chutnat ani tyto nanuky, ale kdo je stejný milovník jako já, pokuste se uschovat jedno do nanuků.... neuvěříte, jak moc jsou osvěžující.


 Melounové nanuky 
A stejně osvěžující jsou i tyhle melounové. Navíc podle mě vypadají naprosto úžasně, takže lákadlo na děti zaručeno.


 Řepová zmrzlina s kakaovou posypkou
Řepová zmrzlina je trošku odvaz, ale pokud hledáte něco opravdu netradičního, bude to ta pravá.


Matcha čaj dělá každý pokrm hned zajímavější, takže pokud Vás nevyděsila nazelenalá barva, vůbec bych se nebála jít do těchto nanuků. Obzvláště mě bavily borůvky uvnitř, které jsem mohla rozkousávat.


Kdo preferuje čistě ovocné zmrzliny, mohl by mu zachutnat tento sorbet. Není příliš sladký, spíše kyselý, za to pořádně navoněný šalvějí. 


Tyhle nanuky jsou opět lehce pracnější, protože si musíte předem namočit kešu oříšky a rozmixovat je na krém, ale pak už je to rychlovka, rozmačkat ovoce, naplnit formičky, zamrazit, pocákat čokoládou, zamrazit a dobrota je na světě. 


Další matcha nanuky, tentokrát s jogurtem a pistáciemi. Co víc dodat?



A aby ten článek neměl dva metry, přikládám odkazy na další recepty na blogu






2 komentářů:

Děkuji za komentář :-)